Tallers Oberts BCN. Jornada de portes obertes d'espais de creació.

Laboratori tèxtil. Francesca Piñol

C. Ruiz de Padrón, 47, bxs. esquerra
08026 Barcelona

Laboratori tèxtil. Francesca Piñol.

El meu treball ha estat marcat sempre per la fascinació del teixit, per la manera com s’entrellacen els diferents fils en la construcció d’un discurs tèxtil. Sempre he treballat en telers de baix lliç: des dels telers més simples al teler de llaços i de domassos, i ara amb el teler digital. La meva recerca de textures està basada en estructura i color extret de matèries del món vegetal i animal.

El taller.

Activitats.

>> Conferència: Textures digitals i color natural <<

Breu recorregut pel procés de realització dels teixits jacquard. Des del disseny al teixit, passant per l’elecció dels lligaments, la posada en carta i l’elecció dels fils. Farem èmfasi en les cartes de color creades amb tints extrets del món vegetal.

DIS 29.5
12:30 – 13:30

Activitat gratuïta.

Inscripció per email.

>> Xerrada: Iconografia dels teixits maia de Guatemala <<

El llac Atitlán a Guatemala, els volcans, la seva rica flora i fauna ha sigut i continua essent font d’inspiració de brodadores i teixidores indígenes d’ascendència maia. Els secrets d’aquests llocs han quedat plasmats en els vestits que les dones porten des de temps ancestrals fins l’actualitat. A la xerrada es farà una revisió iconográfica des d’on coneixerem les històries dels huipils de comunitats del llac Atitlán i els seus voltants. Pamela Flandez, fundadora de IndiGenias, ens parlarà a través de la seva experiència amb teixidores i brodadores de Guatemala des de  2014, ens explicarà les històries que ha recopilat de les dones en aquests anys de treball.

DIU 30.5 12:00

Activitat gratuïta. Places limitades.

Inscripció per correu electrònic.